A Nordic Breeze

A Nordic Breeze

Breeze blogg

Vi har försökt att få till en kombination av ett liv i Stockholm och ett mer äventyrligt liv på båt. Vi kommer här att berätta om resans alla äventyr, i såväl med- som motvind.

We have tried to combine a life back home in Stockholm with a more adventorous life on a yacht. Here we will tell you about our adventures.


Vi kastar loss!

Mexiko 2011 - 2013Posted by Sabina Sat, March 09, 2013 08:42:35

Nyårsafton 2010. Efter ett par minst sagt intensiva veckor var vi redo att kasta loss från marinan i San Pedro, LA. Att köpa båt i Kalifornien är inte någon barnlek, och kräver en hel stab av människor som är involverade. Nåväl, efter tre veckors hårt arbete och pådrivande av alla inblandade var affären till sist klar. Vi tyckte att det hade tagit extremt lång tid men mäklaren tyckte tvärtom att vi var födda under någon ”lucky star” som lyckats få allt i hamn så fort. Klockan 13:30 kastade vi loss och styrde mot det stilla havet. I utloppet till LA Harbor drog vi på motorn på högre varv…och motorn stannade. Vi kunde köra på låga varv men så fort vi ökade farten så gick det inte längre. Ett snabbt överslag och vi insåg att det måste vara filtren som är igensatta. Bara att vända åter till hamnen igen…för att konstatera att någon hade stängt av de externa filtren! Skönt med enkla problem i varje fall.

Ut igen i sista stund för att slippa betala Kalifornisk förmögenhetsskatt (ja, om man har sin båt där över årsskiftet så åker man på att betala deras förmögenhetsskatt trots att det inte är en amerikansk båt eller ägare). Havet gjorde verkligen skäl för sitt namn, det var stilla, ingen vind men långa rullande vågor. Vi var preparerade med sjösjuketuggummi. När kvällen sedan kom såg vi nyårsfyrverkerier i land och fick delfinsällskap runt Breeze.  • Comments(0)//www.nordicbreeze.se/#post0