A Nordic Breeze

A Nordic Breeze

Breeze blogg

Vi har försökt att få till en kombination av ett liv i Stockholm och ett mer äventyrligt liv på båt. Vi kommer här att berätta om resans alla äventyr, i såväl med- som motvind.

We have tried to combine a life back home in Stockholm with a more adventorous life on a yacht. Here we will tell you about our adventures.


Puerto Escondido - Loreto

Mexiko 2011 - 2013Posted by Sabina Thu, March 14, 2013 12:37:45

Efter ett par varma veckor med segling, ankring, snorkling, vattenlek och hiking kom vi till något som skulle kunna vara civilisation. Vi behövde stanna i Puerto Escondidos marina för lite uppdatering av tvätt och mat. Marinan kändes som tagen ur någon creepy film. Vi möttes av en läskigt leende man som driver shoppen, går överallt och håller koll på allt. Varje gång vi gått mot marinans utgång har vi mött en gående gammal man på precis samma ställe, som varje gång lyft på kepsen och sagt samma hälsningsfras. Överallt annars är det tomt. Restaurangen är tom på gäster. Många herrelösa båtar ligger för ankar. Varje morgon är det radio med rapporter och väder, men var finns människorna som pratar? Vilken tur att vi inte blev fast, tvi tvi. Vi kastade loss.

Vi åkte bil upp till den allra första missionsstationen, San Javier. Det är verkligen imponerande vad missionärerna gjorde. Hur tog de sig egentligen upp? Vad tog de med sig? Vad var det som drev dem? De människor som levde här innan var tre olika "stammar". De hade inga hus eller fasta boplatser, inga kläder, verktyg endast av sten. Man kan förstå att de måste ha blivit imponerade av vad kyrkans män byggde och hur de brukade marken. Men det var ju inte bara det imponerande som omvälvde dem, de var så illa tvungna att tro på den rätte guden om de ville ha sina kroppar hela och livet i behåll.

Vi blev medbjudna på en promenad till en familjs ägor i utkanten av staden. Nja, eller by, bara 200 boende. Säkert var det en välbärgad familj som bjöd oss på rundvandring, de hade massor med höns, olika fruktträd, olivodling, lydiga hundar, snälla pojkar. Det var verkligen stora marker som varit i familjens ägor i mer än hundra år. Vi var så välkomna att plocka mango, och fick olika smakprov på nya små frukter.

På söndag ska vi in till den lilla gamla (turistiga) staden Loreto för att handla frukt, de har leverans då, dvs bättre utbud och rabatt. Mmm hoppas de har riktigt bra med frukt då. Sen blir det några nya ankringsplatser innan vi styr tillbaka över Sea of Cortez mot San Blas och sedan La Cruz.

  • Comments(2)//www.nordicbreeze.se/#post10